3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. szeptember 25.

Mell, comb, gumi, rock’n’roll – ZZ Top-érzés videón

Copyright:

Csajozós,  vicces, tökös, kemény, örökérvényű és persze vérprofi. Csak néhány jelző a ZZ Top univerzumából, mely október 15-én a Papp László Budapest Sportarénát is birtokba veszi. Néhány videóval megmutatjuk, miből marad ki az, aki aznap inkább otthon tévézik.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

1. A legtöbb csajos

Carmen Electra és tizenkét másik láb

Dennis Rodman, Tommy Lee és Dave Navarro ágya után a ZZ Topot is megkörnyékezte Carmen Electra. A hölgyet valószínűleg egy négyszemélyes légyott sem viselné meg különösebben, de valamiért úgy döntöttek, inkább a színpadon kamatoztatják Carmen tudását. A partyba beszálltak a The Pussycat Dolls tagjai is, így a Legs című ZZ-szám hullámai tizennégy hosszú combról verődtek a közönség közé.

2. A legjobb csajos

Jessica Simpsont is bepartyzták

Electra csípőmozgásához képest jóval angolnaszerűbb produkcióval ugrott Jessica Simpson a ZZ Top tagjai közé. A szőke valamikor a Cheap Sunglasses megjelenése körül foganhatott, de elég valószínű, hogy nem a ’85-ös Afterburnerrel készült iskolás éveire. Ezt be is bizonyította 2008 májusában a harcosaikat támogató America United: In Support Of Our Troops rendezvényén. Felkonferálta a ZZ Topot, majd miután Gibbons beszólt neki, hogy „Nem mész sehova, megdolgoztatuk!”, a spontaneitás csírái nélkül, a korai texasi sulibulikból felszedett mozgással belevetette magát a Sharped Dressed Man-be.

3. A legjobb régi

Korfestés a hatvanas évek combjaival

A csajok már Billy Gibbons karrierjének elején is felforrtak gitárjátékától. Erre játszott rá a The Garage 5 nevű Youtube-csatorna is, ami Gibbons ZZ Top előtti bandájának, a The Moving Sidewalksnak ’68-as Need Me számára húzták rá az 1966-ban készült Dr. Goldfoot and the Girls Bomb című film egyik csajos-táncolós jelenetét.

4. A legjobb időutazás

ZZ Top az 1800-as években

Huszonkét évvel előre az időben, és a Vissza a jövőbe harmadik részében már valóban megjelenik a trió a mozivásznon. Az örökéletű ZZ Top a XIX. századig röppen, hogy a vadnyugati rajongóknak se kelljen száz évet várni rájuk. Előadásuk olyat üt a poros városkában, hogy még a film öreg Dokija is táncra perdül.

És itt a film soundtrackjének videója, a Doubleback:

5. A legviccesebb

Mókás ZZ Top-poén a szőr mentén

A Youtube-on egyszerűen csak World’s Best ZZ Top Impression-ként futó videónál valóban nehéz lenne ötletesebb ZZ-egypercest kitalálni. Persze ehhez kellenek a humorista fantasztikus testi adottságai is.

6. A legmagabiztosabb oktatás

Ezt meg tudod csinálni?

„Ne félj használni az ujjad!” – mondja Gibbons, és bő hat percben meg is mutatja, mit kéne tudnia a blues-ban annak, aki gitárosnak szeretné hívatni magát. Lecke elsőkézből.

7. A legjobb verdák

Forró és gömbölyded csodák

Milyen garázst épített magának a tinédzserek pénzén meggazdagodott menő amerikai rapper manapság? Férjen el benne a Hummer, legyen benne felszerelés a komornyiknak a Bentley körbenyalásához, és persze a tévéstábok is ájuljanak el a beépített benzinkúttól. Milyen autóparkot épít a legmenőbb blues-rock-zenész? Természetesen Hot Rod-verdákkal teli, stílusos gyűjteményt tart fenn a minőségi zenével szerzett milliókon. Nézzük Billy Gibbons kollekcióját!

8. A leghíresebb verda

A vörös ász mindig több csajjal jár

A ZZ Top legkedvesebb járművét is befutatta a showbizniszbe. A ’83-ban megjelent Eliminator című album sztárja az 1933-as vörös Ford Coupe lett, ami szintén Eliminator névre hallgat. A verda a nyolcvanas évek ZZ Top-videoklipekben vált világhírűvé, de nemcsak a banda egyik szimbóluma lett, hanem a zenei és autósvilág legismertebb négykerekűjévé vált.

A Sharp Dressed Man klipjében is csajokat ereget magából az Eliminator:

9. A legkecsegtetőbb

Mindenki megkapja a magáét

A fiúk olykor fellépéseikre is magukkal viszik a csillogó verdákat, így azok a rajongók is csorgathatnak egy kis nyálat, akik teltház miatt csak nagymértékben torzítva, a falakon kívülről élvezhetik a Gimme All Your Lovin’-t. Nem árt tehát körbenézni október 15-én a Sportaréna környékén.

10. A legdumásabb

Több húron pendülnek

A csajozós verdák mellett a gitárok serege sem hiányozhat egy valamire való blues-rocker spájzából. A ZZ Top korszakváltásaihoz szervesen kötődik a gitárok váltogatása is, Billy Gibbons erről is beszél a Guitar Universe interjújában.

11. A legzöldebb örökzöld

Elvis nyomában

A ZZ Top albumain számos korábban kisebb-nagyobb sikerrel futó zenei produkció felpörgetett verziója megjelent már az r’n’b-től a leglassabb countryig, Elvis Jailhouse Rock-ját azonban még senki sem dolgozta föl ilyen lendületesen. Pár percre felélesztették a királyt.

12. A legjobb ünneplős

Slashsel a színpadon ünnepelték Slasht

Jessica Simpsonon kívül volt még más hosszú hajú előadó is, akivel a ZZ Top egy színpadra állt, de Slash és a texasi lány zenei képzettségét mutató jelzők között nehéz lenne közöset találni. A Gun’s egykori gitárosának tavalyi, 43. születésnapi partyjára Gibbonsék is hivatalosak voltak a vegasi Mirage-ba, és természetesen nemcsak a pogácsás tálak körül morzsázták szakállukat, inkább az ünnepelttel közösen eljátszották a La Grange-ot.

ZZ Top
2009. október 15.
Papp László Budapest Sportaréna

Jegyárak:
Ülő: 7500, 9900, 12 500, 15 000, 19 000 Ft
Álló: 9900

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 23.

Július 25-én először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs közönsége is élőben hallhatja őket és együtt énekelhetik most szombaton az olyan slágereket, mint a Valahol itt vagy, vagy az Olyan Ő. A Bagossy Brothers Company koncertje után sem áll meg az élet: három különféle helyszínen várnak partykkal, de már pénteken érdemes itt kezdeni a hétvégét Metzker Viktóriával, illetve Rakonczai Imre Piano estjével. Tovább

2020. július 8.

Első magyar klubkoncertjére érkezik az Akváriumba a Metronomy

2021. áprilisában igazi zenei kuriózum érkezik Budapestre. Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb angol indie pop bandája, a Metronomy lép majd az Akvárium Klub színpadára. Tovább

2020. június 12.

Cabrio stílusban nyit a balatonfüredi SunCity!

Június 6-án ingyenesen nyitja meg teraszait Balatonfüred legnagyobb szórakozóhely komplexuma, a SunCity. Balatoni naplementével, koktélokkal, ínycsiklandó falatokkal és két sztár dj-vel, Yaminával és Metzker Vikivel indul a nyár! Tovább

2020. június 2.

Elmarad az idei Electric Castle Fesztivál Erdélyben

Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Tovább

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky