3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. július 13.

Ezrek ünnepelték Demjént az MTV-Iconon

Copyright:

Szombat este Demjén Ferenc munkásságának legnagyobb slágerei hangzottak el népszerű mai előadók és egy feltörekvő fiatal együttes előadásában. A Coke Club – MTV Icon koncerten videóüzenetben Törőcsik Mari és Garas Dezső duettje is köszöntötte Rózsit.

A magyar könnyűzene történetének egyik legjobb dalszerzőjét, szövegíróját és előadóművészét ünnepelték szombat este Siófokon. A Coke Club – MTV Icon idei második koncertjén olyan korszakos slágerek hangzottak el, mint a Várj, míg felkel majd a nap, a Sajtból van a Hold, vagy az Iskolatáska. Rózsi páholyból figyelte, hogyan dolgozták át dalait az este fellépői. Olyan különleges, alkalmi együttműködéseket és előadásokat láthattak a nézők, amelyek ebben a formában egyszer voltak láthatóak élőben a Coke Club-ban.

Az este műsorvezetői ismét Mucsi Zoltán és Scherer Péter, azaz a Jancsó filmekből ismert Kapa-Pepe páros volt, akik gegekkel, apró műsorszámokkal szórakoztatták a közönséget az egyes fellépők közötti rövid szünetekben.

Rögtön a koncert elején egy igazán formabontó felállású produkciót láthatott a közönség: Szalóki Ági és Fábián Juli a Talamba Ütőegyüttessel közösen adták elő az Elveszett gyémántok és a Mindig ugyanúgy című örökzöldeket. Az elektro-rockban utazó Carbonfools még messzebb merészkedett az eredeti dalok hangvételétől, de a Fekszem az ágyon című házibuli-slágernek igazán jól állt a lendületes átgondolás. A Kiscsillag lírikus húrokat pendített meg: a Lepihenni melletted után a Várj, míg felkel majd a nap című V’Moto-Rock dalt adták elő saját változatukban, amit már a koncert előtt le lehetett tölteni az internetről.

A Qualitons retro-beat értelmezései után az Erik Sumo Band egy nagy klasszikussal, a Jöjj vissza vándor jellegzetesen hangszerelt változatával lépett fel. A tavaszi tehetségkutató verseny révén jutott a programba a záhonyi Z.U.P., akik az Én csak fújom a dalt adták elő gazdag akusztikus hangszerelésben.

A népszerű pécsi alternatív banda, a 30Y tutira ment: az Iskolatáska huszonegyedik századik változatával késztettek éneklésre több ezer nézőt. Őket Korda György követte, aki Andrew J-vel közösen adta elő a Szerelemvonat rendhagyó feldolgozását, majd Klárikával közösen a Hogyan tudnék élni nélküled című balladával hatott meg sokakat. Az Irie Maffia hip-hop ütemekkel megspékelt feldolgozásai következtek, majd a Csík zenekar varázsolta el a közönséget. Egy tavaly már ikonná avatott előadót, Somló Tamást igazi szenzáció követett: videóüzenet formájában lejátszották Törőcsik Mari és Garas Dezső duettjét, a Várj, míg felkel majd a nap című dal megható előadását.

A Vad Fruttik ezek után még egyszer igazán felpörgette a bulit, ami után már csak a finálé volt hátra: ez pedig nem is lehetett volna más, mint a mi We are the world-ünk - Jelszó: Love!

Demjén Ferenc már a koncert előtt elmondta, nagy megtiszteltetés neki, hogy ikonná avatták, és így elismerik munkásságát. Előre nem akarta tudni, hogy kik játsszák majd dalait, így aztán egy-egy előadó esetében el is érzékenyült az este folyamán. „Nagyon meghatódtam Törőcsik Mari és Garas Dezső duettjén, igazán nagyon megtisztelő, hogy ők is gondoltak rám. Sok remek feldolgozást hallottam, jó érzés látni azt, hogy olykor teljesen más köntösben is működnek a dalaim”, mondta az énekes.

A következő Coke Club – MTV Icon koncert az Edda dalai előtt tiszteleg majd július 25-én 21:00-tól, a Demjén koncert felvétele pedig július 16-án 21:00-tól látható majd az MTV műsorán.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
gebriell 2009. júl. 16.  16:26 2
Azért én azt még hozzá tettem volna, hogy a Mucsi-Scherer párosból, az előbbinek nem sikerült túl józannak maradnia, és az egész egy helyzetkomikummá alakult át. Szerinte a Carbonfools kétszer lépett fel, Lovasinak még van egy Kistehén tánczenekara, és az Irie Maffia egy Várpalotai csapat. Vicces volt.
   
qT 2009. júl. 13.  21:31 1
"majd a Csík zenekar varázsolta el a közönséget. "

ha hallatszódott volna ...
   

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

2020. október 12.

Jön a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!

2020. október 15-én érkezik egy korongnyi keleti rock ’n roll - friss lemezzel rukkol elő a Rómeó Vérzik. A felvidéki kvartett ugyanis a márciustól tartó kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett: 11 ütős rocknótát dobtak össze – ráadásul elmondásuk szerint a Szűk a tér a zenekar legerősebb anyaga a 2004-ben megjelent slágergyáros Engedd belém korong óta. Tovább

2020. október 9.

Instrumentális, könnyed és igazán magával ragadó

A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál. Tovább

2020. október 7.

A csütörtök éjjel tényleg soha nem érhet véget

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget… Legközelebb csütörtökön csendülhet majd fel a sláger, amikor Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Bár idén a helyszínen nem lehetünk ott, de otthon vagy kedvenc vendéglátóhelyünkről tudunk szurkolni és aki szereti, focihimnuszt énekelni - a Coca-Cola a magyar válogatott támogatása jeléül egyedi címkés palackokkal készült, melyek a nagy 2020. október 8-i este apropójából kaphatók az éttermekben, bárokban. A szurkolói címkéken pedig mi más szerepelne, mint a focicsapat induló dalának címe! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky