3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. július 13.

Ezrek ünnepelték Demjént az MTV-Iconon

Copyright:

Szombat este Demjén Ferenc munkásságának legnagyobb slágerei hangzottak el népszerű mai előadók és egy feltörekvő fiatal együttes előadásában. A Coke Club – MTV Icon koncerten videóüzenetben Törőcsik Mari és Garas Dezső duettje is köszöntötte Rózsit.

A magyar könnyűzene történetének egyik legjobb dalszerzőjét, szövegíróját és előadóművészét ünnepelték szombat este Siófokon. A Coke Club – MTV Icon idei második koncertjén olyan korszakos slágerek hangzottak el, mint a Várj, míg felkel majd a nap, a Sajtból van a Hold, vagy az Iskolatáska. Rózsi páholyból figyelte, hogyan dolgozták át dalait az este fellépői. Olyan különleges, alkalmi együttműködéseket és előadásokat láthattak a nézők, amelyek ebben a formában egyszer voltak láthatóak élőben a Coke Club-ban.

Az este műsorvezetői ismét Mucsi Zoltán és Scherer Péter, azaz a Jancsó filmekből ismert Kapa-Pepe páros volt, akik gegekkel, apró műsorszámokkal szórakoztatták a közönséget az egyes fellépők közötti rövid szünetekben.

Rögtön a koncert elején egy igazán formabontó felállású produkciót láthatott a közönség: Szalóki Ági és Fábián Juli a Talamba Ütőegyüttessel közösen adták elő az Elveszett gyémántok és a Mindig ugyanúgy című örökzöldeket. Az elektro-rockban utazó Carbonfools még messzebb merészkedett az eredeti dalok hangvételétől, de a Fekszem az ágyon című házibuli-slágernek igazán jól állt a lendületes átgondolás. A Kiscsillag lírikus húrokat pendített meg: a Lepihenni melletted után a Várj, míg felkel majd a nap című V’Moto-Rock dalt adták elő saját változatukban, amit már a koncert előtt le lehetett tölteni az internetről.

A Qualitons retro-beat értelmezései után az Erik Sumo Band egy nagy klasszikussal, a Jöjj vissza vándor jellegzetesen hangszerelt változatával lépett fel. A tavaszi tehetségkutató verseny révén jutott a programba a záhonyi Z.U.P., akik az Én csak fújom a dalt adták elő gazdag akusztikus hangszerelésben.

A népszerű pécsi alternatív banda, a 30Y tutira ment: az Iskolatáska huszonegyedik századik változatával késztettek éneklésre több ezer nézőt. Őket Korda György követte, aki Andrew J-vel közösen adta elő a Szerelemvonat rendhagyó feldolgozását, majd Klárikával közösen a Hogyan tudnék élni nélküled című balladával hatott meg sokakat. Az Irie Maffia hip-hop ütemekkel megspékelt feldolgozásai következtek, majd a Csík zenekar varázsolta el a közönséget. Egy tavaly már ikonná avatott előadót, Somló Tamást igazi szenzáció követett: videóüzenet formájában lejátszották Törőcsik Mari és Garas Dezső duettjét, a Várj, míg felkel majd a nap című dal megható előadását.

A Vad Fruttik ezek után még egyszer igazán felpörgette a bulit, ami után már csak a finálé volt hátra: ez pedig nem is lehetett volna más, mint a mi We are the world-ünk - Jelszó: Love!

Demjén Ferenc már a koncert előtt elmondta, nagy megtiszteltetés neki, hogy ikonná avatták, és így elismerik munkásságát. Előre nem akarta tudni, hogy kik játsszák majd dalait, így aztán egy-egy előadó esetében el is érzékenyült az este folyamán. „Nagyon meghatódtam Törőcsik Mari és Garas Dezső duettjén, igazán nagyon megtisztelő, hogy ők is gondoltak rám. Sok remek feldolgozást hallottam, jó érzés látni azt, hogy olykor teljesen más köntösben is működnek a dalaim”, mondta az énekes.

A következő Coke Club – MTV Icon koncert az Edda dalai előtt tiszteleg majd július 25-én 21:00-tól, a Demjén koncert felvétele pedig július 16-án 21:00-tól látható majd az MTV műsorán.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
gebriell 2009. júl. 16.  16:26 2
Azért én azt még hozzá tettem volna, hogy a Mucsi-Scherer párosból, az előbbinek nem sikerült túl józannak maradnia, és az egész egy helyzetkomikummá alakult át. Szerinte a Carbonfools kétszer lépett fel, Lovasinak még van egy Kistehén tánczenekara, és az Irie Maffia egy Várpalotai csapat. Vicces volt.
   
qT 2009. júl. 13.  21:31 1
"majd a Csík zenekar varázsolta el a közönséget. "

ha hallatszódott volna ...
   

2020. november 25.

Szó szerint mesés újdonsággal jön a The Sign

Tündérmesébe illő történetet elevenít meg a miskolci banda. A garázszenekarból lett fantasztikus ötös ezúttal egy igazán szerethető, könnyed és magával ragadó produkciót hozott. „Mese a nagykönyvből”- de nem csak gyerekeknek! Tovább

2020. november 25.

Megszületett a TULPA

A 2019-ben formálódni kezdett TULPA (a képzelet által teremtett lény) idén, 2020 novemberében testet öltött. 2019-ben Győri Attila a Trick egykori gitáros-énekese egy olyan produkción kezdett gondolkodni, ahol a kreativitását főleg a hangszerelés, dalszerzés és a gitározás csatornáin valósíthatja meg. Megannyi motívummal és dalkezdeménnyel a fiókjában kereste ehhez társait. Tovább

2020. november 24.

Gazsiafter - öt év után új klippel jelentkezik a Paperdeer

Az alternatív elektronikus zenei formáció némi pihenő után most új videóval rukkolt elő, mely egyben már tavasszal érkező új lemezük előfutára is. A Paperdeer azonban az elmúlt időszakban sem volt tétlen, hiszen több remixet is megjelentettek, míg a háttérben már az új dalokon is dolgoztak. Most pedig itt az első ízelítő, a Gazsiafter, mely egy izgalmas, absztrakt animációs klipet is kapott. Tovább

2020. november 23.

Hooligans: Koronavírus-fertőzés miatt csúszott a forgatás

Újabb dalt mutatott be a Hooligans a tavasszal érkező Zártosztály című lemezéről. Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a Kendőzetlen igazság csavar még egyet a fokozaton: a friss nóta a korábban közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett. A zenekar egy klipet is készített a dalhoz, ami eredetileg pár héttel korábban debütált volna, ám a koronavírus időközben a zenészeket is elérte és halasztani kellett a forgatást. Tovább

2020. november 23.

Csillám diszkó és űrutazás Szilárd új klipjében

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája nemrég jelentkezett új EP-jével, melyről a Zéró gravitáció már a harmadik videó. A dal egy vidám, rajzos klipet kapott, melyet Szilárd fiainak rajzai ihlettek. Vedd fel az űrruhád és irány a csillagok! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky