3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. július 10.

A Carbonfools az MTV Iconon

Copyright:

A The Carbonfools is fellép július 11-én a Demjén Ferenc előtt tisztelgő MTV Icon koncerten Siófokon. Az est további 12 zenekara a The Carbonfools-szal egyetemben Demjén dalokat ad elő saját értelmezésben. Mivel a The Carbonfools zenekar dalai angolul szólnak, így ez egy különleges alkalom lesz a rajongók számára, hiszen Fehér Balázs, a zenekar énekes pop-model sztárja ezúttal magyarul adja elő a Fekszem az ágyon című nagy slágert. A másik The Carbonfools által feldolgozott Demjén dal, egyelőre maradjon titok.

A The Carbonfoolst Dj Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész alapította az ezredfordulón. Az akkor, és azóta is folyamatosan C64 mániás Titusz a következőket vallja, ami meghatározza a jól ismert Carbonfools hangzást: „Imádom ezt a nyolc bites hangzást, ahogy recseg-ropog az egész, tudod, amikor nem bírja megoldani a gép, és csak szenved. Gyönyörű!” (Dj. Titusz)

A 2001-es Sziget debütálás óta a zenekar töretlenül koncertezik, és bár Tóth Szabolcsot szitármániája Indiába szólította, a zenekar továbbra is egyedi és behatárolhatatlan zenei élményt nyújt. A hangzásvilágot az elektronikus alapok, és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Első nagylemezük Poisoned Goulash (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában.

Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel még érthetetlenebbé tette a Szénhülyék zenei stílusát.
Második nagylemezük 2008 októberében jelent meg Carbon Heart címmel (Karmatronic Records), és a korong pillanatok alatt új rajongókat győzött meg arról, hogy a zenekar érdemes kegyeikre.

Új klip készül

A hamarosan tizedik évét jubiláló The Carbonfools zenekar tavaly év végén jelentette meg Carbon Heart című nagylemezét, amelyhez éppen a napokban készül a második klip. Az első, Furilla-videót tekintve minden bizonnyal most is kiváló eredményre számíthatunk. A Szénbolondok egyelőre titokban tartják, hogy melyik dalhoz készül az új klip, de a forgatásról készült werkfilm hamarosan a közönség számára is elérhető lesz.

A The Carbonfools felállása:

Dj Titiusz
Zsüli, a perkás
Zsazsa, a basszusgitáros
Keleti Tamás a dobos
Fehér Balázs az énekes
Fekete István a gitáros

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

2020. május 19.

Különleges animációs videóval vezeti fel új lemezét a nemzetközi szintéren is elismert duó

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy Kirstine Stubbe Teglbjærg-al közös dallal vezeti fel a lemezét, amely az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. A formáció régóta várt második, Colourwave című albuma május 29-én lát napvilágot, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte. Tovább

2020. május 18.

Önmagunkkal való küzdelem súlyos őszinteséggel a NEW FRIEND REQUEST új klipes dalában: Várni Fáj

Május 31-én jelenik meg az online zenemegosztókon a NEW FRIEND REQUEST második nagylemeze, LÉLEKGYILKOSSÁG címmel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky