3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. június 30.

A Carbonfools és a manöken proletárok

Copyright:

A Gödör Klub Budapest egyik legalkalmasabb helye arra, hogy felvillanyozza a könnyűzenét szerető közönséget. Az Amper-fesztiválon szó szerint feltöltődhetünk a zenével, ráadásul több irányból és sokféle aspektusból. A fesztivál fellépői ugyanis nem csak hely, de stílus szerint is más-más koordinátákból közelítik meg a befogadókat július 3-án, pénteken, hogy így egy térben és időben adhassák át magukat az áramerősségnek, amit hangban és fényben is érzékelni fogunk. Ampermérőket készenlétbe helyezni!

A Técsői Banda Ukrajnából hozza el a ruszin népzene egy igen színes csokrát. A harmonikás Csernavec Jóska és testvérei a neves helybeli cigányzenész dinasztia leszármazottai.

A vidék zenei hagyományait mindannyian elődeiktől tanulták. Változatos repertoárjukon – a rendkívül erős interetnikus hatások miatt - szerepelnek környékbeli román, cigány, zsidó, orosz és magyar dallamok is.

A népi zenei motívumokat a P'Andiciel fiktív divatmagazin interaktív divatbemutatója követi. A kreatív és meghökkentő ruhaköltemények után stílusosan a hazai alter-rockzene neccharisnya hősnői állnak a színpadra: a Manökken Proletárz nemrég jelentette meg Diszkréten élvezz! című nagylemezét, amelyet tárt karokkal fogadott a közönség, nem csak a lemezcím utasítását követő kellemes kedélyállapot miatt. A Manökken Proletárz ambivalencia térben és időben, kifutó vagy befutás, punk hajlam és entellektüell manír, jazzpunk vagy egyformán popzene.

A zenekar idén elnyerte a Kárpát-Medencei Alternatív Rockzenéért és Művészetért Alapítvány (KARMA) „Az év zenekara” díját. Több mint valószínű, hogy ezen az estén sem számíthatunk túl diszkrét élvezetekre.

A Kelet-Nyugat formáció alternatív dallamai a test és a lélek földi kalandjait mesélik el a születéstől az újjászületésig. Az akusztikus és andalgós dalok hagynak majd egy kis pihenőt az újabb feszültségforrás előtt: utánuk a The Carbonfools lép a színre. A minden ízében izgalmas alternatív, electro-pop zene mágusai újabb támadásra készülnek a bitek ellen. Dj Titusz zenekara tavaly adta ki Carbon Heart című második lemezét, és megállíthatatlanul gyűjtik be az ártatlan szíveket, egyre több rajongót ejtve rabul a koncerteken. Kétségtelenül a The Carbonfools koncertje lesz a magasfeszültség ezen az estén. Hamarosan elkészül a zenekar új videóklipje, de az egyelőre még titok, hogy az eddigi kiváló Furilla-videót követően ezúttal melyik dalhoz készül film. Érdemes figyelni tehát a jövőre tízedik évét jubiláló Szénbolondok honlapját!

Azoknak, akik a rengeteg programot követően is bírják még a strapát, Dj Onoff gondoskodik az amperbőségről.

AM/Fesztivál a Gödörben
2009. július 3., péntek, 19:00, ingyenes
Fellépők: Técsői Banda, P’andiciel-divatshow, Manökken ProletarZ, Kelet-Nyugat, The Carbonfools, Dj. Onoff

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 2.

Elmarad az idei Electric Castle Fesztivál Erdélyben

Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Tovább

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky