3428 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. március 31. | -gabriella-

Kinek a legnagyobb az IWIW-en?

Copyright:

A legnagyobb magyar közösség oldal sok mindenre jó. Megtalálhatjuk rég elveszett ismerőseinket, barátokat, családtagokat, volt szerelmeket, meg úgy általában mindent, amit szeretnénk. De ez nem csak nekünk, de kedvenc együtteseinknek is megfelelő terep arra, hogy összegyűjtsék rajongóikat, esetleg toborozzanak még párat. De kik azok a jelenleg népszerű alternatív/indie/pop zenekarok, akiknek ez bejött?

Tizenhárom olyan együttest gyűjtöttünk össze akik, jelenleg, vagy már megint vagy még mindig jelentős szerepet töltenek be a hazai zenei életben. Most csak a klubokra szorítkozunk, hiszen elvileg a közösségi oldalon, már csak ők lehetnének jelen. A többi meg nem számít.

Az utolsó helyen, meglepő módon Péterfy Bori áll, ugyanis neki eddig klub formátumban csak 45 rajongója akad. Itt, vagy a készítőjének rossz a marketingje, vagy csak nem keresnek rá az emberek, de tény, hogy Bori ennél egy kicsit többet érdemelne szerintünk. (van rendes fan club felhasználói szinten, de az most nem játszik, jóóóó?)

Klikk a képre!

Közvetlenül, alig pár emberrel előzi meg a The Moog együttes, 54 rajongóval, ami szintén elég fura, hiszen ők elég nagy népszerűségnek örvendenek a tinik körében. Talán ennek az lehet a magyarázata, hogy ők más közösségi oldalt választottak fő profiljuknak. A helyükbe beerősítenék itt is!

Klikk a képre!

A Kiscsillag is elég nagy szarban lenne, ha tényleg annyian járnának a koncertjeikre, mint a kifejezetten erre a célra létrehozott Kiscsillag koncertre járók klubja tagjainak száma, hiszen ők sem haladják meg a 63 főt. Azt azért sejtjük, hogy ennél egy kicsit jobban megy nekik. Az együttesnek nemrég jelent meg második, Örökre a szívembe zártalak című albuma, úgyhogy nyár végére reménykedhetnek, hogy ennél többen zárják a szívükbe őket.

Klikk a képre!

A tizedik helyen a Kaukázus áll, nevetséges 160 fővel. A Kardos-Horváth János által vezetett együttesről mindannyian tudjuk, hogy nem rajonganak az ilyen oldalakért, de azért Szalai Éváék ennél többet tudnak!

Klikk a képre!

Az iwiw szerint az Amber Smith-t sem szeretik sokkal többen. Érdekes, mi úgy hallottuk, hogy elég jól megy nekik mostanában. Na de 266 klubtag? Nem hinnénk!

Klikk a képre!

Az összes nagy nyári fesztiválon részt vesznek, az együttes 1991-ben alakult, 1995-től már jelentős koncerteket adnak, és a mai napig a magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb zenekara. Na kik ők? Segítünk: Autó egy szerpentinen, Android… Még mindig nem? Hát a Quimby! Ha te sem jöttél rá az első pár sorból, akkor már értjük, mi az, hogy az ő klubjuknak is csak 1223 tagja van.

Klikk a képre!

Nahát, 1339 rajongó! A Vad Fruttiknál csak a klub szabályait emelném ki: „Ikszülj be! A legaktívabb klubtagok között havonta nyereményeket sorsolunk ki. (kézfogás a híres énekessel, dedikált dedikáció, egy kis pálinka elfogyasztása a Fruttikkal közösen...)” Legyen! Akkor is csak a 7.

Klikk a képre!

Az Erik Sumo feat Kiss Erzsi sem büszkélkedhet sokkal több klubtaggal, mint az előző helyezett, hiszen neki is 1370 rajongójuk van az oldal szerint. Jó, jó persze, ezek már nem rossz eredmények, de akkor is érdekes. És bár most az együttes atyja Tövisházi Ambrus ezerfelé dolgozik, és bármihez ér, nagyjából arannyá válik (pl.: Péterfy Bori lemeze), attól függetlenül az az érzésünk, ez még mindig kicsit alul van értékelve.

Klikk a képre!

Ahhoz képest, hogy a Fish! milyen régi zenekar, és hogy milyen rég befuthattak volna, mondjuk, amikor elkészítették a Positivo című számukat, egész sok embert gyűjtöttek maguk köré a közösségi oldalon, ezzel egy elég kiemelkedő helyet kiharcolva maguknak, ezen válogatásban. 2004! Szép!

Klikk a képre!

A dobogóról pont lecsúszva, az az együttes áll, akik arra buzdítják az embereket, hogy Basszák fel a kéket! 2043-an szívesen meg is tennék. Ők nem mások, mint az Irie Maffia, akik a közelmúltban az A38-on nagy sikerű koncertet adtak. Mi ezen meg sem lepődünk!

Klikk a képre!

Alig előzi meg őket a Belmondo formációja, akik 2063 embert tudhatnak magukénak az iwiwen. Mi ezt csak Czutor Zoli sármjának tudjuk be, nem pedig annak, hogy a wanna be Nyers zenekar mennyire is sikeres tulajdonképpen.

Klikk a képre!

Egy elég nagy ugrás következik, hiszen a pécsi 30y, 5734 rajongóval eléggé elszakad a harmadik helyezettől. A Beck Zoli áltál vezetett együttest többször megvádolták már, hogy olyanok, mint a Kispál, meg csak Lovasiékat koppintja, de ha így is van, akkor is tudhatnak valamit!

Klikk a képre!

Úr Isten, ki az első, ki az első???? Mostanra az izgalom a tetőfokára hágott: a Kispáááááál. A mostanra 21 éves együttes, akik több generáció kedvenceivé váltak, 13433 tagot számolhatnak a klubjukban. A Kispál és a Borz tagjainak állítása szerint a közeljövőben lesz új nagylemezük, de addig is megmaradnak az örök slágerek. Nyilávnvaló, hogy ők az alternatív zene istenei. Az iwiw szerint is!

Klikk a képre!

Forrás: iwiw

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
porcelaanbaba 2009. ápr. 2.  22:31 4
elég szubjektívnek tűnik ez a fenti lista, ahogy a "nagy" fesztiválokra való válogatás is - pont amire hivatkoztok. dehát pici ország, pici piac, ugyanaz a tizenkét zenekar minden cikkben ... :-))) pb.
   
Séthy Viktor 2009. ápr. 1.  19:39 3
Akkor is én viszem a pálmát. :)
   
karl boro 2009. már. 31.  17:46 2
lehet ez a teljesség igénye nélkül ment hiszen még jónéhány zenekar hiányzik ebből a listából...
   
Guilthee 2009. már. 31.  12:48 1
[hozzászólás törölve]
   

2019. augusztus 19.

Elindult a nevezés a 4. Magyar Klipszemlére

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét október 10-én az Akvárium Klubban. A nevezéseket 2019. szeptember 15-éig várják! Tovább

2019. augusztus 18.

Holychicks hangulatvideó egy jó dalhoz

Pörgős videóklippel zárja a fesztiválszezont a Magyarország egyik legbelevalóbb csajbandája! Tánc, fesztivál, barátok – ennél nyáribb nem is lehetne már egy videóklip, a Holychicks azonban 19-re lapot húzott és egy olyan hangulatvideóval jön, ami garantáltan mosolyt csal az arcunkra. Tovább

2019. augusztus 17.

Óriási öröm érte Dél-Koreában a Junkiest: aranylemez lett a banda jubileumi albuma!

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába, ahol 2019. augusztus 17-én Gangwon Rock Fesztiválon lépnek fel. A zenészeket ráadásul a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte: megtudták, hogy a jubileumi kiadványuk aranylemez lett! Tovább

2019. augusztus 17.

Látványos klip Kollányi Zsuzsitól

Kollányi Zsuzsi énekesnő hátborzongatóan impulzív újdonsággal rukkolt elő, és a különleges új zenéhez egy elég jó, látványos videóklipet is jelentkezik. Tovább

2019. augusztus 11.

251 zenekari pályázat az idei Hangfoglaló mezőnyben

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program hatodik alkalommal meghirdetett Induló Előadói Alprogramjának felhívására 251 pályája elején járó formáció pályázott. A húsz támogatandó zenekar és énekes kiválasztása várhatóan október végére zárul le. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky