3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. március 31. | -gabriella-

Kinek a legnagyobb az IWIW-en?

Copyright:

A legnagyobb magyar közösség oldal sok mindenre jó. Megtalálhatjuk rég elveszett ismerőseinket, barátokat, családtagokat, volt szerelmeket, meg úgy általában mindent, amit szeretnénk. De ez nem csak nekünk, de kedvenc együtteseinknek is megfelelő terep arra, hogy összegyűjtsék rajongóikat, esetleg toborozzanak még párat. De kik azok a jelenleg népszerű alternatív/indie/pop zenekarok, akiknek ez bejött?

Tizenhárom olyan együttest gyűjtöttünk össze akik, jelenleg, vagy már megint vagy még mindig jelentős szerepet töltenek be a hazai zenei életben. Most csak a klubokra szorítkozunk, hiszen elvileg a közösségi oldalon, már csak ők lehetnének jelen. A többi meg nem számít.

Az utolsó helyen, meglepő módon Péterfy Bori áll, ugyanis neki eddig klub formátumban csak 45 rajongója akad. Itt, vagy a készítőjének rossz a marketingje, vagy csak nem keresnek rá az emberek, de tény, hogy Bori ennél egy kicsit többet érdemelne szerintünk. (van rendes fan club felhasználói szinten, de az most nem játszik, jóóóó?)

Klikk a képre!

Közvetlenül, alig pár emberrel előzi meg a The Moog együttes, 54 rajongóval, ami szintén elég fura, hiszen ők elég nagy népszerűségnek örvendenek a tinik körében. Talán ennek az lehet a magyarázata, hogy ők más közösségi oldalt választottak fő profiljuknak. A helyükbe beerősítenék itt is!

Klikk a képre!

A Kiscsillag is elég nagy szarban lenne, ha tényleg annyian járnának a koncertjeikre, mint a kifejezetten erre a célra létrehozott Kiscsillag koncertre járók klubja tagjainak száma, hiszen ők sem haladják meg a 63 főt. Azt azért sejtjük, hogy ennél egy kicsit jobban megy nekik. Az együttesnek nemrég jelent meg második, Örökre a szívembe zártalak című albuma, úgyhogy nyár végére reménykedhetnek, hogy ennél többen zárják a szívükbe őket.

Klikk a képre!

A tizedik helyen a Kaukázus áll, nevetséges 160 fővel. A Kardos-Horváth János által vezetett együttesről mindannyian tudjuk, hogy nem rajonganak az ilyen oldalakért, de azért Szalai Éváék ennél többet tudnak!

Klikk a képre!

Az iwiw szerint az Amber Smith-t sem szeretik sokkal többen. Érdekes, mi úgy hallottuk, hogy elég jól megy nekik mostanában. Na de 266 klubtag? Nem hinnénk!

Klikk a képre!

Az összes nagy nyári fesztiválon részt vesznek, az együttes 1991-ben alakult, 1995-től már jelentős koncerteket adnak, és a mai napig a magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb zenekara. Na kik ők? Segítünk: Autó egy szerpentinen, Android… Még mindig nem? Hát a Quimby! Ha te sem jöttél rá az első pár sorból, akkor már értjük, mi az, hogy az ő klubjuknak is csak 1223 tagja van.

Klikk a képre!

Nahát, 1339 rajongó! A Vad Fruttiknál csak a klub szabályait emelném ki: „Ikszülj be! A legaktívabb klubtagok között havonta nyereményeket sorsolunk ki. (kézfogás a híres énekessel, dedikált dedikáció, egy kis pálinka elfogyasztása a Fruttikkal közösen...)” Legyen! Akkor is csak a 7.

Klikk a képre!

Az Erik Sumo feat Kiss Erzsi sem büszkélkedhet sokkal több klubtaggal, mint az előző helyezett, hiszen neki is 1370 rajongójuk van az oldal szerint. Jó, jó persze, ezek már nem rossz eredmények, de akkor is érdekes. És bár most az együttes atyja Tövisházi Ambrus ezerfelé dolgozik, és bármihez ér, nagyjából arannyá válik (pl.: Péterfy Bori lemeze), attól függetlenül az az érzésünk, ez még mindig kicsit alul van értékelve.

Klikk a képre!

Ahhoz képest, hogy a Fish! milyen régi zenekar, és hogy milyen rég befuthattak volna, mondjuk, amikor elkészítették a Positivo című számukat, egész sok embert gyűjtöttek maguk köré a közösségi oldalon, ezzel egy elég kiemelkedő helyet kiharcolva maguknak, ezen válogatásban. 2004! Szép!

Klikk a képre!

A dobogóról pont lecsúszva, az az együttes áll, akik arra buzdítják az embereket, hogy Basszák fel a kéket! 2043-an szívesen meg is tennék. Ők nem mások, mint az Irie Maffia, akik a közelmúltban az A38-on nagy sikerű koncertet adtak. Mi ezen meg sem lepődünk!

Klikk a képre!

Alig előzi meg őket a Belmondo formációja, akik 2063 embert tudhatnak magukénak az iwiwen. Mi ezt csak Czutor Zoli sármjának tudjuk be, nem pedig annak, hogy a wanna be Nyers zenekar mennyire is sikeres tulajdonképpen.

Klikk a képre!

Egy elég nagy ugrás következik, hiszen a pécsi 30y, 5734 rajongóval eléggé elszakad a harmadik helyezettől. A Beck Zoli áltál vezetett együttest többször megvádolták már, hogy olyanok, mint a Kispál, meg csak Lovasiékat koppintja, de ha így is van, akkor is tudhatnak valamit!

Klikk a képre!

Úr Isten, ki az első, ki az első???? Mostanra az izgalom a tetőfokára hágott: a Kispáááááál. A mostanra 21 éves együttes, akik több generáció kedvenceivé váltak, 13433 tagot számolhatnak a klubjukban. A Kispál és a Borz tagjainak állítása szerint a közeljövőben lesz új nagylemezük, de addig is megmaradnak az örök slágerek. Nyilávnvaló, hogy ők az alternatív zene istenei. Az iwiw szerint is!

Klikk a képre!

Forrás: iwiw

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
porcelaanbaba 2009. ápr. 2.  22:31 4
elég szubjektívnek tűnik ez a fenti lista, ahogy a "nagy" fesztiválokra való válogatás is - pont amire hivatkoztok. dehát pici ország, pici piac, ugyanaz a tizenkét zenekar minden cikkben ... :-))) pb.
   
Séthy Viktor 2009. ápr. 1.  19:39 3
Akkor is én viszem a pálmát. :)
   
karl boro 2009. már. 31.  17:46 2
lehet ez a teljesség igénye nélkül ment hiszen még jónéhány zenekar hiányzik ebből a listából...
   
Guilthee 2009. már. 31.  12:48 1
[hozzászólás törölve]
   

2019. december 15.

Papa Roach, Pixies, Tash Sultana, The Subways - és ez még csak a kezdet!

Boldog időket élnek a zenerajongók, ugyanis az év végére csak úgy záporoznak a nemzetközi koncertbejelentések. A New Beat is évről évre egyre több nemzetközi előadót hoz el Budapest klubjaiba a friss, befutás szélén álló izgalmas produkcióktól kezdve a fesztivál headlinerekig. 2020-ra már most 24 koncertet jelentettek be, köztük a csapat első Aréna-rendezését, a Papa Roach és a Hollywood Undead fellépését is. Tovább

2019. december 10.

Elhunyt a Hiperkarma zenekar menedzsere

42 éves korában elhunyt Medgyesi "Pite" Ferenc, a Hiperkarma zenekar egykori tagja és menedzsere. Legutóbb egy hónapja jelent meg Bérczesi Róberttel közös dala, melynek a klipje a Road Movie projekt egyik része lett. Tovább

2019. november 28.

Honeybeast – Nyakamon az ünnep!

"Plázákban tüntetés / Jingle Bells büntet, és / Santa Claus enyhén piás". – szól a legújabb Honeybeast dal verzéje. Egy karácsonyra szánt ajándék, egy felszabadítóan őszinte vallomás az élet ünnepi eposzáról. A zene áradása, emlékek, feltépett sebek és aranyló áldás minden... Tovább

2019. november 27.

TV csatornát alapított a Carson Coma

Megjelent a Carson Coma legújabb dala, a ‘Peti és Én’, ami nem maradhatott vizuális anyag nélkül. A zenekar harmadik klipjében a saját szituációs komédia után ezúttal egy egész TV-csatornával büszkélkedhet a Carson Coma. Tovább

2019. november 25.

Új klip és egy koncert a kitörés jegyében Szedertől

Bátran lépek című lemezéhez négy részes klipsorozatot készített Szeder, melynek második állomása a Szabadok leszünk. A dal annak az állapotnak az eléréséről szól, amikor felszabadulunk, és ennek köszönhetően a vágyaink is zöld utat kapnak. A szám üzenete köré épül Szeder november 28-i Ellátóházbeli koncertje, A kitörés is. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky