3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. június 20. | -nm-

Valakinek szúrja a szemét az Erzsébet téri Gödör!

Copyright:

A Kultinak annyi, a West-Balkán költözködik, és a Sziget sincs a helyzet magaslatán, ami az önkormányzatokkal való csatározást illeti. Valahogy érezni lehetett, hogy most a Gödör nevű, eddig békésnek és barátságosnak hitt bulihelyen a sor. És valóban: mint a helyi polgármester, a rendíthetetlenül rendpárti hozzáállásáról híres Rogán Antal rámutatott, a hely, és a neki otthont adó Erzsébet tér bizony a bűn, a kosz, a zaj, és a kibírhatatlan deszkások gyűjtőhelye. Valamit tenni kell.

Bár a Gödör – beszédes nevű szórakozóhely lévén – a föld alatt van, és a közvetlen környezetében lakóházak sem találhatók, a polgármester szerint ezentúl vasszigorral figyelik majd, hogy betartják-e az esténként nyolc órától érvényes csendrendeletet. "Ha azt tapasztaljuk, hogy a szórakozóhelyről kiszűrődő zaj zavarja a környéken élőket, akkor a kerület jegyzőjénél kezdeményezni fogom a szeszesital-forgalmazás betiltását" – fenyített be a fideszes politikus az egyik legijesztőbb kilátással, ami a budapesti éjszakázóknak csak eszébe juthat. Rogán emlékeztetett arra is, hogy a helynek még rendes működési engedélye sincs – hasonlóan például a Sirályhoz, ami ennek ellenére él és virul.

Nem mintha a Gödörre ne lenne szükség: a fű, a mesterséges tó és a kiülős-beülős vendéglátóhely tökéletes szociális csomópont, a gördeszka-akadálypályáról már nem is beszélve. A forgalmat azonban nem győzik a vécék. Ezért első körben két mobil mellékhelyiséget helyezett el a parkban az V. kerületi önkormányzat, rendszeresen takarítanak ott, a helyi rendőrök és közterület-felügyelők pedig minden este, a nyár végéig járőröznek a Gödör körül. Arról nem is beszélve, hogy a deszkások „veszélyeztetik a burkolatot”.

A helyen már csak azért is nehéz rendet tartani – mondta Rogán -, mert annak egy része a Miniszterelnöki Hivatalhoz, egy másik része Fővárosi Önkormányzathoz tartozik, de van, ami a minisztérium tulajdona. Ha valaki ne emlékezne: a Gödör eredetileg az első, menet közben magára hagyott Nemzeti Színház építési telke volt. Az ijesztő kráter helyén pedig Budapest egyik legjobb bulihelye épült ki.

A placc igazgatója, Filep Ákos elmondta: minden szabályt és rendeletet betartanak, számára érthetetlen az V. kerület polgármesterének "fenyegetése". A környék lakóit az zavarhatja, hogy jelentősen nőtt a park látogatottsága, de ez csak azt bizonyítja, valóban szükség van ilyen zöldövezetre a városban. 

Ráadásul eddig semmilyen problémájuk nem volt a belvárossal, sőt az V. kerületi önkormányzat még támogatta is - bár csak jelképes összeggel - a klub egyes programjait. Ha ez nem lenne elég, 2004 óta működik az a hangmérő berendezés, amely megakadályozza, hogy a törvény által rögzített értéket túllépje a zaj. Ha tehát túl hangos volna a zene, a berendezés megszakítja az áramot. Az önkormányzattal pár hete kötött megállapodás értelmében pedig saját költségén rendeznek éjszakai szemétgyűjtést, és ők is kitettek mobil mellékhelyiségeket.

Hogy miért pont most, és miért pont így lépett fel Rogán Antal a közrend feddhetetlen bajnokaként az Erzsébet téren tartott sajtótájékoztatóján, azt nem tudni. Hogy a kemény fenyítés mégis mekkora politikai tőkét jelent majd, talán csak a következő választásokon derül majd ki.

-nm-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
XYZXYZ 2008. aug. 10.  15:16 2
Itt egy jó kis blogbejegyzés a témában, hogy ellensúlyozza a erősen elfogult fenti cikket!

[link]
   
XYZXYZ 2008. aug. 10.  15:00 1
Ne felejtsük ki, amit a cikk nem említ: Éppen az a Filep Ákos védi a Gödröt, aki kiadja az utasítást a Parkban dolgozó biztonságiaknak, hogy zavarják el a deszkásokat, bringásokat!

"Az önkormányzattal pár hete kötött megállapodás értelmében pedig saját költségén rendeznek éjszakai szemétgyűjtést, és ők is kitettek mobil mellékhelyiségeket."

Jaaa! Az a három hajléktalan, aki a teherlift mellett táborozik és szedi a palackokat és üvegeket?! Gratula, ehhez odafönt össze kellett a fejeket dugni és ez sült ki belőle!

***

A Gödör pedig igenis hangos, mocskos a környezete, részeg, belőtt fiatalok hemperegnek a fűben! Összetörik az üvegeket, telefirkálják a tér üvegfelületeit, a bokrokat hol WC-nek, hol ba-szobának használják!
Egy alapos rendrakás nem ártana!
   

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky