3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. június 14. | Savas Henrik

A színpadi smárolás a Viva Cometen is ciki

Copyright:

Túl vagyunk a magyar könnyűzenei élet Operabáljának is nevezett Viva Comet díjátadó gálán, ahol a díjazottakat illetően papírforma dominált, valamint a szakmabeli arcok mellett idén is sikerült egy ingyenpiával bőven megöntözött víájpí rongyrázást összehozni. A MyMusic kémei a színfalak mögött jártak.

A Viva Comet díjátadó kettős világa érdekes kontrasztot ad. Van ugye a Syma rendezvénycsarnok küzdőtéri része, ahol a színpad előtt azok a tinik préselődnek össze, és bekkelik ki étlen szomjan a forgatással járó x óra hosszát.

A másik oldal, a lelátó mögötti éra, ahol a hazai közélet popzenét érintő átfedése bulizza le magát, akár a sárga földig. Itt frissebb a levegő, nem kell átmászni a tömegen, ha dobni akarsz egy sárgát, plazmatévén bámulhatod az eseményeket, ha derogál felülni a lelátóra, és persze dőzsölhetsz a szponzorok által ingyen szervírozott alkoholban, és kajában. Érdekes helyzeteket szül az előbb felvázolt tényállás, elég, ha a tavalyi, No Thanx alázásra gondolunk by Molnár Cseresznye Levi. Részeg ember igazat mond, említette egy koncertszervező manager barátom, indokolva a távollétét az eseményről, mert ha ott lett volna, az ingyen ital hatására lepergett volna róla a szakmai máz, és megmondósra vette volna a figurát, ami rövidtávon is kapcsolatromboló jellegű tud lenni.

Itt van viszont mindenki, akit ismerhetünk a nagy magyar bulvármédiából. Láthattunk a színpadi kábelezésben tűsarkúban bukdácsoló pléjmétet, televíziós producert, a Comet jelölésről lemaradt zenészt, újságírókat, és más, ismeretlen arcokat.

A műsorvezetésre idén a zenetévézésből régóta kiöregedett Lilut szervezték be, mellé pedig a csatorna tavaly kasztingolt arcát, a kissé tenyérbemászó stílusú Zolát. A backstage részt, és azon belül a vörös szőnyegen (muhaha) Kisó, valamint egy másik arc, a szintén froiss húsnak számító Istenes Benjamin tartotta a „frontot”.

Kisó, a beharangozó pr-nak megfelelően beváltotta fenyegetését, és énekelt egyet a korai Sid Vicioust idéző barátjával, a nótenkszes Erikkel. K. Orsi jobban tenné, ha maradna a kaptafánál, Csifó Dorinával egyetemben. Ja, és szólhattak volna nekik, hogy a színpadon való smacizás ciki, és egyben amatőr húzás is, bármennyire is meg vannak veszve a bulvárért. Kóta Misi gitározott Cozombolissal, de a legmegdöbbentőbb, hogy a tavaly még sehol sem volt Csézy Erzsébet lett az év énekesnője. Mondjuk vicces, hogy ment az esélylatolgatás a tv felvétel közben a vörös szőnyegen (még mindig muhaha), miközben mindenki tisztában volt azzal- legalábbis a szakma –hogy nem az utolsó pillanatban döntenek a díjazottakról.

Bejött a MyMusic tippje a videoklip és az év felfedezettje kategóriában, Papp Szabiék (Supernem) Generáció című klipje vitte a gömböt, ahogyan a fehér zakóban parádézó Anti Fitness Club is megkapta a magáét, illetve most még csak az év felfedezettje címen a saját glóbuszát.

Lesi László, aka L.L. Junior lett a legjobb férfi előadó, Ákos életműdíjat kapott (a Groovehouse mellett egyedül Áki zenélt élőben).

Akit érdekel, az nézze meg a Viván, az elkövetkező hetekben tuti rongyosra játsszák az összefoglaló anyagot.

Savas Henrik

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky