3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. június 7. | Savas Henrik

Fiúk az Anti Fitness Clubból...

Copyright: antifitnessclub.eu

Pusztán idő kérdése volt, hogy az itthoni kiadók valamelyike, mikor rukkol elő egy, a nemzetközi trendeknek zeneileg és image szempontjából is megfelelő hazai tini csapattal. A magyar változat munkatársai, az Anti Fitness Club név alatt csoportosultak.

A hazai sztárgyárak, szakítva a sztárcsinálás eddigi hagyományaival, nem válogatás (sznoboknak casting) útján dobták piacra legújabb felfedezettjeiket, hanem - a hitelesség jegyében - meglévő fiatal zenekarokat fazoníroznak a megfelelő külalakra, és dobják őket piacra.

Az AFC egy 6 évvel ezelőtt alakult punk rock csapatnak indult társaság, akik a magyar taraj, és a kannásbor jegyében turnéztak olyan hazai punk veteránokkal, mint a Macskanadrág, és a Prosectura. Megszerzett koncertrutin, némi kompromisszum, majd lemezszerződés, és innentől a dolog sínre is került. A meglévő tetoválásokhoz sztárfodrász (Zsidró) készített divatos sérókat, bónusz néhány testékszer, és készen is vagyunk. Plusz a zeneszerző menedzser Szabó Zé, a az AFC- t kiadó Magneoton joker zeneszerzőjeként pár dallal bedolgozott a debütáló korongra.

Két választható rossz közül

Ha a szerencsétlen No Thanxre tekintünk,mostantól nekik annyi, hiába szűrte össze a levet az énekes egy zenetévés bemondónővel, hiába az egy éves előny a médiában, ők mostantól csak másodhegedűsök az AFC mellett, a hazai pop bögrecsárdájában.

Mert az AFC – akár tetszik akár nem – sokkal jobban felépített, és kidolgozott produkció, a magyar tokióhotelhez képest, még ha slágeres modern rocknak próbálják beállítani. Igaz, a népszerűséghez vezető ugródeszka használatért megfizették az árat. Gondoljunk csak a Stáb című izzadságszagúra sikeredett sorozatra, ahol az énekes (Tomi) műhajtincset próbálgatott Zimányi Lindával Valamit valamiért ugye. A hatás nem maradt el, a napokban megjelenő album előzetes beharangozói, az „AFC Feka összejött Tóthgabival” jellegű bulvármédia kamuk, plusz egy új videoklip, és persze a nyalóka pop média felületek odaadó támogatása generálja a további érdeklődést. A sajtóanyagból a kedvenc sorom:
 „Ők valóban azok a fiúk, akiket a képernyőn láthatnak, dacolva a folyamatos támadásokkal, amik az utcán, az iskolában, vagy egyéb helyen érik őket”.

Szegények. Addig imhol 3 videó, a földmegmentős kötelező ballada mellett egy új, és egy harmadik, valami városnapon rögzített umbrellázás.

Savas Henrik

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
paths35 2008. júl. 2.  10:37 4
Lányok...
   
savashenrik 2008. jún. 8.  20:12 3
lettek
   
savashenrik 2008. jún. 8.  20:12 2
Ők a közönség miatt letek ilyenek.
   
insanity1 2008. jún. 8.  17:38 1
Ez rettenetesen sz@r és erről nem a fiúk tehetnek, hanem az igénytelen közönség...
   

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky