3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. június 1. | déka

Szenzációs hír! Vágó István punkproducer lett!

Copyright:

Úgy tűnik, Vágó István exhibicionizmusát és szakmai igényeit nem elégíti ki saját bandájának (a hírhedt Favágóknak) karrierje, ezért beszállt a punkbizniszbe, és a Tirpunk első hivatalos lemezének megszületésénél bábáskodott. Nem kell természetesen koncepciózus váltást feltételezni, Vágó bácsi véletlenül csöppent a zenekar életébe.

Az univerzális szálak összeéréséről, és magyarázatként elég annyit, hogy a Tirpunk c. első lemez abból a pénzből készülhetett el, amit Lauer Gábor a kultikus Legyen Ön is milliomos! műsorban nyert. A 13 kőkemény nótából álló album a Hammer World CD-mellékleteként jelent meg, de május végétől kapható a lemezboltokban is.

Első klipjük, ami a Bolondok napja című dalra készült, napokon belül látható a magyar Music TV-n. Ha másért nem is, azért már örülhetünk, hogy ezek szerint tényleg megkapják a nyertesek a pénzt. A már 2000 óta létező mosonmagyaróvári punk-rock zkr tagjai és rajongói azonban bizonyosan nem csak emiatt vidámak.

Lauer Gábor és három egyetemista társa összesen 800 rugóval húzta le a mosolygós gyilkos játékvezető-médiaszemélyiséget, és ebből nem csak a lemezre jutott, hanem egyéb promóakciókra is.

„Még tavaly játszottam a műsorban” – kezdte Lauer Gábor. – „Vágó István nagyon kedves volt, már az elején elárultam neki, hogy zenész vagyok. A 800 ezer forintos kérdés az volt, hogy Celine Dion melyik Disney-betétdalért kapott Grammy-díjat. Azt még tudtam, hogy A szépség és a szörnyetegért, de a következő kérdésre, miszerint hol született Sigmund Freud, már nem válaszoltam. Mivel nem kérhettem segítséget, megálltam.”

Mindannyian tudjuk, így születnek a legendák…A Tirpunk kapcsán a banda idén nyáron indul turnézni. Az már biztos, hogy június 21-én Miskolcon, 28-án Szekszárdon, július 4-én Szabadszálláson, július közepén Cibakházán, július végén Zentán, augusztus 2-án Nyírbátorban lépnek fel.

Ezúton köszönjük a segítséget Celine Dion-nak, Vágó Istvánnak, és Sigmund Freudnak is.

déka

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky