3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. május 7. | Savas Henrik

Na de ki nyer a VIVA Cometen! És miért? - videó!

Copyright:

Idén sem lesz kibúvó, 2008-ban is kiosztják a VIVA Comet gömbjeit. Jelöltek, jelölők névsora alant. De hogy ki az az Alexandra, és Széles Iza? Egy biztos, Lola idén nem indul. Mindez június 12-én, a SYMA Csarnokban lesz. Aki tud, szerezzen magának VIP jegyet, érdemes, és nem csak az ingyen szesz miatt.

A VIVA Comet népszerű színtere a magamutogató magyar celebvilágnak és a hazai popzenészeknek egyaránt. A jelöltek hónapokon keresztül a figyelem középpontjában vannak - legalábbis ami a csatornát illeti – és egy pazar emelt díjas sms szolgáltatás keretein belül lehet őket célba juttatni, leszámítva a videoklip kategóriát, ahol „szakmai” zsűri határozza meg a nyertest, nehogymá’ BAZ megye bejutassa Csézy Böbit elsőnek.

Tehát kategóriák vannak, és csak a rosszindulatú pletykák szerint van az, hogy állítólag a nyerteseket előre értesítik hogy nyertek, és az egész csak műmeglepődés, és Ákos, ha jelölve van, akkor neki nyernie kell.

Az viszont tény, hogy a könnyűzenei élet operabálja rengeteg klasszikus értelembe vett rajongót (sikongató tinik) mozgat meg, akiket szívesen bevezetnék a VIP szektorba, lássák, hogyan mulat a magyar közélet. Itt ugyanis egy megelevenedett tini magazin képe tárul elénk, a gratis alkohol vonzereje hatására megannyi ismert arc ittasodik le aljas módon, elég ha a tavalyi Tankcsapda Levi vs No Thanx afférra gondolunk, de ez csak a jéghegy csúcsa.

A hazai könnyűzenei élet operabáljának is tekinthető összejövetel jelöltjei kategóriánként:

A legjobb zenekar:

Bon-Bon
Fiesta
Groovehouse
Josh és Jutta
Magna Cum Laude

Érdekes, hogy a stílusbeli különbség senkit nem zavart, egy kellemesen igényes, szimpatikus lounge rockot játszó csapatnak mint a Magna, vajon mennyi esélye van a magukat tininek öltöztető Josh és Jutta diszkóduó, valamint a Groovehouse mellett, akiket szinte minden évben jelölnek?

Legjobb női előadó:

Bartók Eszter
Csézy
Kozma Orsi
Rúzsa Magdi
Szekeres Adrienn

Ugyanaz, mint feljebb, csak itt csóri Bartók Eszti és Kozma Orsi húzza a rövidebbet, mindenesetre dicséretes, hogy a Dundika szintű produkciók nem kaptak helyet, ebből a szempontból a tavalyi év felhozatala szerencsés év volt.

Legjobb férfi előadó:

Gáspár Laci
LL Junior
Majka
Mark
Puskás Peti

Tuti befutó Márk, aki a Fonogramon is kaszált, valamint a tavalyi Cometen az év hazai felfedezettje kategóriában lett befutó. Papírforma. Gáspár Laci tavaly nyert, Puskás Peti esélytelen, mint faló az ügetőn, ha kérditek miért, hallgassátok meg a lemezét.

A tavaly év végén új lemezzel előrukkolt Majka lehetne a nagy meglepetés, de csodát most sem várunk. LL Junioról viszont azt írták a sajtóanyagban, hogy ő hozta be Magyarországra a raggamoffint. Ezt a hazai dancehall szcéna nevében kérjük ki magunknak, bár nem Lesi László tehet róla, hanem az, aki hülyeséget ír bele a sajtóanyagba.

Legjobb új előadó:

Alexandra
Anti Fitness Club
Bridge
Csézy
Széles Iza

Az AFC vagy Csézy Erzsi (most lehet egyszerre több kategóriában is indulni, ezt nem értem, de döntsék már el, hogy akkor női előadó vagy új felfedezett) simán vinné a díjat, ha lehetne szavazni, lévén mindkét jelöltnek van már rendes tábora, az Anti Fitnessnek ott vannak a látens emós kiscsajok, míg Csézynek a hazai háttér, ami kapcsán már az Eurovíziós dalfesztivál selejtezőn is volt már cirkusz. Ahogy a videoklip kategóriában, itt is egy szakmai zsűri dönt.

Még mindig nem tudjuk viszont, hogy ki az a Széles Iza, mit takar a Bridge név, és hogy akkor Alexandra az most akkor ki is?

Legjobb videoklip kategória:

A stáb: Élünk, ahogy bárki! - rendező: A stáb/Indián;
Anti Fitness Club: Még vár ránk ez a Föld - rendező: Indián;
Csézy: Szívverés - rendező: Tóth Gergely;
Karányi: My Baby My - rendező: Ráday Dávid;
Supernem: Generáció - rendező: Tokay Péter

Vagy a nézőket nézik hülyének, vagy a szakmát, de hogy egy saját produkcióként gyártott művalóságsó klipjét indítják a saját maguk által létrehozott díjátadó gálán, azért az elég gáz.

Ez olyan, mintha legjobb újságírónak járó díjat adnék a Mymusic nevében Nárai Marci kollégának. De a stáb klipje mellett ott az Anti Fitness cucca. Csatasorba állították még Csézy: Szívverés dalának képi kivonatát, amihez eddig kevés hozzá hasonló sablonos dolgot láttam. Viszont van remény, a két nagy favorit, Karányi és Papp Szabiék kisfilmjének képében.

Karányi minimalista klipje szenzációs: egy kameraállás, egy kupis fiúszoba, és egy takarító mammer, mindez zenére. Óriási ötlet, és ha minden igaz, a néni még idén nyáron visszatér egy újabb Karányi videóba.

Tokay Péter és Rusvai Roland munkája, a Supernem Generáció című dalára is parádésra sikeredett. Egy darab kamerával, vágás nélkül, sok szereplővel egy komplett irodaház emeletet bemozogva, frissítőként hat a fóti filmgyár területén, futószalagon gyártott gagyival szemben.

Itt is a szakmai zsűri dönt, lássuk kik ők:

Haberland Attila – stylist és művészeti vezető;
Magyarósi Éva - látványtervező, képzőművész;
Kolovratnik Krisztián – színész, fotóművész.
A VIVA TV-vel egy céghez tartozó Music Television hivatalos hangja, hogy a színészetnek mi köze van a zenés klipgyártáshoz, azt nem tudjuk, de mivel cégen belüli foglalkoztatott, így hát bevették a csapatba.
Ördög Nóra – az RTL Klub műsorvezetője. Szép, szimpatikus, de a klipekhez nem sok köze van. De jól lehet vele címlapra kerülni.
Vaskó Beatrix – a Popcorn és a 100xSzép főszerkesztője.
Ergo sehol egy rádiós zenei szerkesztő, vagy független zeneipari szakember, filmes, újságíró. Kíváncsian várjuk az eredményt!

A MyMusic szerkesztőségének tippjei kategóriánként:

A legjobb zenekar:
Magna Cum Laude
Legjobb női előadó
Bartók Eszter,
Legjobb férfi előadó
Majka
Legjobb új előadó:
Anti Fitness Club
Legjobb videoklip:
Supernem: Generáció - rendező: Tokay Péter, Rusvai Roland

Savas Henrik

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
baranyi erzsebet 2008. jún. 9.  16:57 3
Kedves Henrik mielőtt cikket írsz bármiről is ,jó lenne ha kicsit tájékozódnál előtte!!!!!!
Mért írom ezt? Csak azért mert olvastam a fenti cikkedet ami nem igazán fedi a valóságot és most ki emelnék egy konkrét példát is.
Te azt írtad a fenti cikkedben , hogy a tavalyi Cpometen Gáspár Laci nyert nos sajnos ez nem így volt:-((
Az igazság az mióta Gáspár Laci a szakmában van MINDEN ÉVBEN jelölve volt a Cometen és hála Istenek kétszer is sikerült nyernie 2005-ben illetve 2006-ban !!!!!!!!
Sajnos a 2007-es évben nem sikerült elvinnie a Comet gömböt , de az idei Comet gömb ismét Lacié lesz a legjobb férfi előadó kategóriában!:-)
Liza
   
Soós Gergely (Sugee) 2008. máj. 15.  01:32 2
Egyetértek az előttem szólóval,mindössze egy apró megjegyzés még:itthon erre van igény.....
   
veszkijarat 2008. máj. 9.  11:06 1
A jelöltek táborát végignézve nekem szinpatikus a MyMusic szerkesztőségének a tippje. Azonban elnézve a "szakmai" zsűrit, és azokra gondolva, akik képesek lesznek emelt díjas sms-t küldeni a kedvencükre nem hiszem, hogy ez lesz a végeredmény. Azért izgulni még lehet...

dude, Vészkijárat
   

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky