3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hegyalja 2008

2008. március 20. | Savas Henrik

Most akkor kik jönnek a Hegyalja-fesztiválra?

Copyright:

Zöld-e vagy? Avagy mitmiért a Hegyalja-fesztiválon. Gyorsjelentésbe oltott fesztiválkalauz az első húzónevekkel, és elvitathatatlan földrajzi előnyökkel. Stb...

Mallory Knox, és finn halálmetálosok a Hegy lábánál.

A Tokaj- Hegyalja-fesztivál az első, és egyetlen olyan nyári zenei fesztivál, amit annak idején a Tisza folyó élővízi populációját kishiján offoló cinaid mérgezés után hoztak létre azzal a nem titkolt céllal, hogy a környezet védelmére hívja fel a zene (és persze bor) kedvelő fiatalok becses figyelmét. Ennek kilenc éve. Azóta a folyó rendbejött, és a rendezvény is kiforrta önnönmagát. A zöldcentrikus előadások maradtak, olyan őrült programokkal kiegészítve, mint a híd átkúszó (!) és rocker aszfaltrajzverseny. Malőr persze itt is becsúszott, jópár éve az egyik szponzor üdítőcég jóvoltából Dukai Regina állítólagos énekesnő (amúgy egyáltalán nem visszataszító) képével díszített üdítős szórólapokkal szemetelték rommá a rakamazi kemping környékét. Bár nem a modell tehetett erről de a szervezők tanultak ebből, és nem lett többé szponzortemető a világörökség részeként is számon tartott városka és környéke.

 

Amik miatt érdemes elzarándokolni Rákóczi fejedelem egykori birtokára:

- Víz: a négy alapelem egyike.  Mivel a hepaj a Bodrog és a Tisza folyók torkolatánál fekszik, gyönyörű természeti környezetben. Napközben nem unod magad halálra, kismillió dolgot lehet tenni a koncertek kezdetéig. Kenubérlés, aztán neki a Bodrog zegzugos csatornahálózatának. Másfél millió evezőcsapás csodálatos környezetben. Bár a fürdés elvileg tiltott a folyóban, strandrész van, és senki nem lincsel meg ha dobsz pár fejest valamelyik stégről. Regenerálódásnak hibátlan.

- Pinyó: A helyi erők barátságosak, ha nem vagy gyökér, és megadod a kellő tisztelet mikor pincéjükbe lépsz fogyasztani, akkor ők is tisztelnek téged. Láttam már fesztiválozókat szotyihéjat szanaszét köpködni borospincében, ezt talán nem kellene. A vasútállomással szembeni pincesor hibátlan, és nagy kiszerelésben is értékesítenek nedűt.

- Gasztronómia: remek éttermek, a klasszikus halászlé/ túrós csusza kombó hibátlan, ami az alkohollal terhelt gyomornak maga a megváltás, és az árak megfizethetőek.

 

És persze a zene. A szokásos magyar felhozatal mellett jön a németek metalcore fejedelme, a Caliban, itt lesz a német balkán elektro producer Philip Noha, a N.O.H.A. projektjével (Tu Cafe), a finn 69 Eyes, a drum&bas kedvenc Future Prophecies (ajánlott tétel a September) és a színészkarriert ideiglenesen szögre akasztó cicavirág, Juliette Lewis, és zenekara a Licks(ajánlott tétel: tőlük minden!). És persze a Tankcsapda, akik idén saját hang és fénytechnikát tolnak extra tartozékként a nagyszínpadra, és „soha nem látott” show-t ígérnek. Úgy legyen.

Savas Henrik

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. április 4.

Feltámasztják Brandon Lee-t

Nyáron a Hegyalja-fesztivál keretein belül hazánkba látogat a finn The 69 Eyes zenekar, de addig sem kell koncertélmény nélkül maradniuk a rajongóknak, ugyanis megjelent a banda első koncertlemeze, amelyen többek közt megidézik a rendkívül titokzatos körülmények köz elhunyt Brandon Lee szellemét is. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky